Hangzhou Zhongshuge
Location:Hangzhou
Completion time:2016
Project area:1000㎡
Chief designer:Li Xiang
Project directors:Liu Huan, Fan Chen

Zhongsuhge Hangzhou store is located in the bustling commercial center of Star Avenue, Binjiang District, adjacent to Qiantang River. Walking from Star Avenue Phase I to the Phase II, behind the familiar glass wall fully covered with texts is a pure white space consisting of circular bookshelf pillar. These white pillars carrying books rise up straight to the sky, under the reflection of ceiling mirror, the wall mirror doubles the transverse dimension to enable the whole book spaces to seem unbounded as the real nature. In the forest of books, designers intend to acknowledge readers the awareness of knowledge as indispensable as oxygen in life. These trees-like pillars stand tall, and emit light of knowledge to indulge every soul, while the ceiling is decorated with small lights that are dancing joyfully as the elves guarding the forest. The ground-stationed desks are mingled with the forest, flexibly as creek to allow people to have a rest.

Walking on the central axis of the forest zone and walking through a doorway as guided by the lights to the border of light and shade, readers transit from the lightness to the profound main hall of Zhongshuge, which is an oncoming quiet reading corridor. The entire bookshelf extends endlessly to the side. The darker and lighter-colored shelves are orderly advanced or retreated, as changing mountains or unattainable ladders to convey the power of knowledge to us. The chandeliers floating in the ceiling softens the entire space like fireflies. Readers under the lights could enjoy the aromatic coffee or immerse in the world of books.

Cross the corridor, the next part is stair reading area. The circular skylight pours down from the ceiling mirror, and the encircling bookshelves look like the swirling lamp belt. The design concept is a theater to unfold an outstanding drama, while the characters are readers sitting on the soft couch or standing beside the bookshelves. While the stair reading area can provide reading salon for readers to site around.

In the Hangzhou Zhongshuge, there is a children library, which is a book playground. Designers art bookshelves as playground facilities including merry-go-round, roller coaster, hot air balloons and pirate ships to give children a happy reading experience as if staying in the playground. While the floor of galaxy maps not only inspires the imagination of children, but also educate children the knowledge of galaxy in an interestingly way.

The famous British novelist W.S. Maugham claims, to acquire the habit of reading is to construct for yourself a refuge from almost all the miseries of life. Hangzhou store of Zhongshuge blends the definitions of books into every space by upholding the usual respect for books and knowledge, and infuses the minds of readers with the sacred books by way of design. In distracting life, people still can find a place to rest soul.

Hangzhou Zhongshuge
Location:Hangzhou
Completion time:2016
Project area:1000㎡
Chief designer:Li Xiang
Project directors:Liu Huan, Fan Chen

Zhongsuhge Hangzhou store is located in the bustling commercial center of Star Avenue, Binjiang District, adjacent to Qiantang River. Walking from Star Avenue Phase I to the Phase II, behind the familiar glass wall fully covered with texts is a pure white space consisting of circular bookshelf pillar. These white pillars carrying books rise up straight to the sky, under the reflection of ceiling mirror, the wall mirror doubles the transverse dimension to enable the whole book spaces to seem unbounded as the real nature. In the forest of books, designers intend to acknowledge readers the awareness of knowledge as indispensable as oxygen in life. These trees-like pillars stand tall, and emit light of knowledge to indulge every soul, while the ceiling is decorated with small lights that are dancing joyfully as the elves guarding the forest. The ground-stationed desks are mingled with the forest, flexibly as creek to allow people to have a rest.

Walking on the central axis of the forest zone and walking through a doorway as guided by the lights to the border of light and shade, readers transit from the lightness to the profound main hall of Zhongshuge, which is an oncoming quiet reading corridor. The entire bookshelf extends endlessly to the side. The darker and lighter-colored shelves are orderly advanced or retreated, as changing mountains or unattainable ladders to convey the power of knowledge to us. The chandeliers floating in the ceiling softens the entire space like fireflies. Readers under the lights could enjoy the aromatic coffee or immerse in the world of books.

Cross the corridor, the next part is stair reading area. The circular skylight pours down from the ceiling mirror, and the encircling bookshelves look like the swirling lamp belt. The design concept is a theater to unfold an outstanding drama, while the characters are readers sitting on the soft couch or standing beside the bookshelves. While the stair reading area can provide reading salon for readers to site around.

In the Hangzhou Zhongshuge, there is a children library, which is a book playground. Designers art bookshelves as playground facilities including merry-go-round, roller coaster, hot air balloons and pirate ships to give children a happy reading experience as if staying in the playground. While the floor of galaxy maps not only inspires the imagination of children, but also educate children the knowledge of galaxy in an interestingly way.

The famous British novelist W.S. Maugham claims, to acquire the habit of reading is to construct for yourself a refuge from almost all the miseries of life. Hangzhou store of Zhongshuge blends the definitions of books into every space by upholding the usual respect for books and knowledge, and infuses the minds of readers with the sacred books by way of design. In distracting life, people still can find a place to rest soul.